May 05

A New school Yard in Larushk!

Yesterday with the participation from Kruja Education Directory, Municipality, ADRA Albania and Deputy Ambassador from Slovak Embassy in Albania, “Hajdar Hoxha” school was inaugurated after being reconstructed thanks to the financial support from Slovak Aid program and ADRA Germany. Me pjesemarrjen e Zyres arsimore Kruje, Bashkise, ADRA Albania dhe Zv. Ambasadorit te Ambasades Sllovake, shkolla Hajdar …

Read More
Apr 25

Mësim rreth historisë dhe kulturës shqiptare në Kështjellën e Prezës / Learning about Albanian history and culture at Preza’s Castle

  Nxënës të shkollë “Ramazan Jangozi” në Thumanë dhe “Haxhi Qira” ne Borizane patën kënaqësinë të njohin një pjesë të hitorisë së Prezës dhe vlerave të saj kulturore diten e shtunë. Fëmijët ishin entuziastë të vizitonin Sheshin e Pazarit, Kullën e Sahatit , Pusin dhe Kalanë e Prezës. Lojrat interaktive, aktivitetet edukuese dhe animacionet sociale …

Read More
Apr 25

Të gjithë për një stil jetese të shëndetshëm! Healthy lifestyle for ALL!

Në datën 19 Prill Drejtoria e Shendetit Publik të Bashkisë Krujë në bashkëpunim me ADRA Albania organizoi në Fushëkrujë një fushatë ndërgjegjësuese për shëndetin. Broshura me informacione e keshilla të lidhura me ceshtje të ndryshme të shëndetit u shpërndanë për popullatën ndërsa stafi mjekësor ofroi falas për të gjithë të intresuarit shërbimin e matjes se …

Read More
Apr 03

Njoftim per vend vakant ne pozicionin e Edukatore Kopshti

Ju njoftojme se eshte hapur nje vend i lire pune per edukatore tek kopshti “Adventist”, Njesia Bashkiake nr. 6, Rruga “Bedri Karapici” tek ish qyteti Nxenesve, Tirane. Kriteret: -Te kete mbaruar arsimin e larte per Mësuesi(Parashkollor), -Të ketë experience punë në lidhje me fëmijërinë e hershme. Presim CV e te interesuarave ne emailin e meposhtem: info@adra.al  

Read More
Apr 02

International Autism Awareness Day! Autism is not a disability it is a different ability! Our duty is not to cure but to relieve suffering and to maximize each person’s potential. Dita Ndërkombëtare të Ndërgjegjësimit mbi Autizmin. Autizmi nuk është aftësi e kufizuar, por është një aftësi ndryshe! Detyra jonë nuk është që të shërojmë, por …

Read More
Nov 22

All together against Bullism

On 21st of November on the premises of Skender Luarasi school in Tirana, was organized an activity by the school psychologist in cooperation with ADRA Albania. The activity was about bullying in school and what is the role of parents, teachers and school’s psychologist in preventing bullying cases as well as the role of other …

Read More
Nov 20

Universal Children’s Day in Tirana

Today, on 20th of November, an activity prepared by primary school pupils was organized at the Gjergj Fishta school. With the topic of “Children’s Rights” they had prepared paintings and crafts with the aim of showing that their rights must be respected, such as: the right for education, the right for being protected, the right …

Read More
Nov 10

Vullnetarizmi dhe Puna ne Grup/Volunteering and groupworking

Me 8 Nentor 2017 ADRA ne bashkepunim me Porten Rome Per Integrim, organizoi trajnimin me teme: “Vullnetarizmi dhe puna ne grup” Pjesmarres ishin stafi  dhe vullnetaret  ADRA Albania si dhe stafi dhe vullnetaret e Portes Rome Per Integrim me te cilen ADRA bashkepunon ne zonen e Fushe Krujes. Ne kuader te ketij trajnimi vullnetaret gjimnaziste …

Read More
Nov 06

Invitation for the regional conference “Prevention of early forced marriages among vulnerable communities”, 2 and 3 November 2017 in Podgorica

ADRA Albania was invited  into the Regional Conference about the prevention of early marriages among vulnerable groups in Montenegro and presented the work done until now with these groups in the frame of the current ongoing projects financed by ADA, ADRA Austria and ADRA Germany. 

Read More
Nov 02

Prevention of Human trafficking Awareness

Sot ne kuader te muajit anti- trafikim, shkolla Adem Gjeli organizoi nje takim ndergjegjesues ne lidhje me trafikimin e qenieve njerezoren ne Shqiperi. Te ftuar ishin perfaqesues te Bashkise, perfaqesues nga Linja Kombetare e Keshillimit per femije ne Shqiperi dhe ACCE, drejtore shkollash, organizata lokale dhe gazetare. Ne kete takim te rinjte senatore te shkolles …

Read More